Pris/tjener (P/E) ratio er en anden måling, der er af særlig interesse for investorer i offentlige virksomheder. P/E ratio giver dig en ide om hvor meget du betaler i den nuværende pris for stock aktier for hver dollar af erhvervsevne. Indtjening afstive markedsværdien af aktier, lager, ikke den bogførte værdi af de aktier, lager, der rapporteres i balancen.

P/E ratio er et reality check på hvor høj den aktuelle markedspris er i forhold til den underliggende overskud, som virksomheden tjener. Usædvanlig høj p/e ratio er berettiget, når investorer mener, at virksomhedens indtjening pr. aktie (EPS) har en masse opadrettede potentiale i fremtiden.

P/E ratio beregnes dividere den aktuelle markedspris af bestanden af de seneste efterfølgende 12 måneder fortyndet EPS. Stock aktiekurserne hoppe rundt dag til dag og er underlagt store ændringer med kort varsel. Den nuværende P/E ratio skal sammenlignes med det gennemsnitlige aktiemarkedet P/E at måle om den virksomhed, der sælger over eller under gennemsnittet på markedet.

P/e ratio i øjeblikket kører højt, trods en fire-årig nedturen på aktiemarkedet. P/e ratio variere fra industri til industri og fra år til år. en dollar af EPS kan kommandoen kun en $10 markedsværdien for en moden virksomhed i en branche i no-vækst, mens en dollar af EPS i en dynamisk virksomhed i en branche i vækst kan have en $30 markedsværdi pr. dollar i indtjening, eller netto indtægt.

For at opsummere, er pris/indtjening forholdet eller P/E ratio den aktuelle markedspris i en kapitalapparat, divideret med dets efterfølgende 12 måneder udvandet indtjening pr. aktie (EPS) eller dens indtjening per aktie, hvis virksomheden ikke rapporterer fortyndet EPS. En lav P/E kan signalere en underbalued lager eller en pessimistisk prognose af investorer. En høj P/E kan afsløre en overvurderede bestand eller kan være baseret på en optimistisk prognose af investorer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.